Vad sägs om dessa choklad-doppade matchabars? De är precis lika goda som de ser ut! Original-receptet kommer från Hur bra som helst.
Du behöver:
Till botten:
- 6 dl nötter, blötlagda över natten (jag använde lika delar jordnötter, cashews och valnötter)
- 1 msk agavesirap
- 1 krm salt
- 0,5 dl av blötläggningsvattnet
- 1-3 msk matchapulver (jag använde 3 och det var nästan i mesta laget även om jag älskar matcha)
- 1 msk kokosolja
Till jordnötslagret:
- 2 dl jordnötssmör
- 15 dadlar (jag använde vanliga torkade)
- 2 msk blötläggningsvatten
Topping:
- Hackade jordnötter (eller andra valfria nötter)
- Kokosflingor
- Mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
- Blötlägg först nötterna över natten, eller i minst två timmar om du är otålig. Spara blötläggningsvattnet när du häller av det.
- Mixa alla ingredienser till matchabotten tills den är slät.
- Häll ner smeten i en form (jag använde en brödform) med bakplåtspapper i. Ställ in i frysen.
- Mixa alla ingredienser till jordnötslagret och bred ut det ovanpå matchalagret. Ställ in i frysen igen tills det har stelnat tillräckligt mycket för att det ska gå att skära igenom. Det är också en fördel om de är frysta då man doppar dem i chokladen eftersom chokladen stelnar snabbare då.
- Smält chokladen i ett vattenbad och häll över i en kopp exempelvis. Doppa barsen och strö sedan över nötter och kokosflingor.
- Förvara i kylskåp eller frys.
2
No Comments