Bars/ Godsaker

Matchabars med choklad och kokos-topping

vegan matchabars matcha godis bars

Vad sägs om dessa choklad-doppade matchabars? De är precis lika goda som de ser ut! Original-receptet kommer från Hur bra som helst.

vegan matchabars matcha godis bars

vegan matchabars matcha godis bars

Du behöver:

Till botten:

  • 6 dl nötter, blötlagda över natten (jag använde lika delar jordnötter, cashews och valnötter)
  • 1 msk agavesirap
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl av blötläggningsvattnet
  • 1-3 msk matchapulver (jag använde 3 och det var nästan i mesta laget även om jag älskar matcha)
  • 1 msk kokosolja

Till jordnötslagret:

  • 2 dl jordnötssmör
  • 15 dadlar (jag använde vanliga torkade)
  • 2 msk blötläggningsvatten

Topping:

  • Hackade jordnötter (eller andra valfria nötter)
  • Kokosflingor
  • Mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
  1. Blötlägg först nötterna över natten, eller i minst två timmar om du är otålig. Spara blötläggningsvattnet när du häller av det.
  2. Mixa alla ingredienser till matchabotten tills den är slät.
  3. Häll ner smeten i en form (jag använde en brödform) med bakplåtspapper i. Ställ in i frysen.
  4. Mixa alla ingredienser till jordnötslagret och bred ut det ovanpå matchalagret. Ställ in i frysen igen tills det har stelnat tillräckligt mycket för att det ska gå att skära igenom. Det är också en fördel om de är frysta då man doppar dem i chokladen eftersom chokladen stelnar snabbare då.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och häll över i en kopp exempelvis. Doppa barsen och strö sedan över nötter och kokosflingor.
  6. Förvara i kylskåp eller frys.

 

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply