Godsaker/ Kakor

Gör egna veganska och glutenfria Oreos

oreos vegan glutenfri glutenfree raweos

Jag älskar verkligen Oreos, men tyvärr är de varken veganska eller glutenfria. Men, som tur är kan man göra egna! Dessa raw Oreos kanske inte smakar som originalet men de är riktigt goda och troligtvis lite nyttigare 😉

För ca 15 st behöver du:

Till kakorna:

2 dl valfritt glutenfritt mjöl

1, 5 msk kakao (gärna raw)

10 dadlar

4 msk kokosolja

(Beroende på vilket mjöl du använder kan du behöva justera mängden kokosolja något).

 

Till fyllningen:

4 dl kokosflingor

2 msk kokosolja

2 msk agavesirap

 

 1. Mixa alla ingredienser till kakorna tills det blir som ett mjöl. Det gör inget om den är lite smulig, men det ska gå att baka ut den mellan två bakplåtspapper. Gör degen ca 0,5 cm tjock. Använd en kakform (om du har en, jag använde locket till ett saltkar) för att skära ut kakbitar ur degen. Lyft upp kakorna med en stekspade exempelvis och lägg dem på ett bakplåtspapper i frysen medan du gör fyllningen.
 2. Mixa kokosflingorna tills de får en smörig konsistens (detta kan ta ett par minuter beroende på hur effektiv mixer du har). Tillsätt kokosoljan och agavesirapen och smaka av ifall du behöver mer sötning.
 3. Ta fram kakorna ur frysen och bred på kokosfyllningen. Lägg en kaka över den andra och tryck till lite så att den fastnar. Förvara i kylskåp.
3

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Stella
  10 januari, 2019 at 09:55

  Detta låter supergott!! 🙂

 • Leave a Reply