Maträtter

Cauliflower Kofta/ blomkålskofta

cauliflower kofta blomkålskofta

De här är precis lika goda som de ser ut och konsistensen blir lite som chili cheese. För 20 st behövs:

4 dl blomkål, hackad i små bitar

1 förpackning förkokta kikärtor

1 medelstor kokad potatis

1 finhackad gul lök

2 vitlöksklyftor, pressade

0,5 tsk gurkmeja (torkad)

1 tsk koriander (torkad)

1 dl kikärtsmjöl eller annat glutenfritt mjöl

1 tsk lökpulver

1 tsk spiskummin

Salt och peppar efter smak

Tomatsås

1 finhackad gul lök

1 förpackning passerade tomater

1 vitlöksklyfta, pressad

Kryddor efter smak (salt, peppar, gurkmeja, curry)

Gör så här:

  1. Ångkoka blomkålen tills den blir tillräckligt mjuk för att mosa, ca 5-15  minuter.
  2. Stek lök och vitlök i en stekpanna tills det blir genomskinligt.
  3. Häll i den mosade blomkålen och potatisen i stekpannan, tillsammans med kryddorna så att allt blandas. Stek i ca 3- 5 minuter och låt svalna.
  4. Häll blomkålsröran i en bunke och tillsätt kikärtorna. Mosa dem och blanda allt ordentligt. Tillsätt mjölet och testa att forma till bollar. Om de inte håller ihop kan du tillsätta mer mjöl.
  5. Stek blomkålsbollarna i stekpanna eller grädda i ugnen på 200 grader.

Tomatsåsen:

  1. Börja med att steka lök och vitlök.
  2. Häll i de passerade tomaterna och kryddorna.
  3. Rör om och låt sjuda ett tag.
4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply