De här är precis lika goda som de ser ut och konsistensen blir lite som chili cheese. För 20 st behövs:
4 dl blomkål, hackad i små bitar
1 förpackning förkokta kikärtor
1 medelstor kokad potatis
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk gurkmeja (torkad)
1 tsk koriander (torkad)
1 dl kikärtsmjöl eller annat glutenfritt mjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
Salt och peppar efter smak
Tomatsås
1 finhackad gul lök
1 förpackning passerade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
Kryddor efter smak (salt, peppar, gurkmeja, curry)
Gör så här:
- Ångkoka blomkålen tills den blir tillräckligt mjuk för att mosa, ca 5-15 minuter.
- Stek lök och vitlök i en stekpanna tills det blir genomskinligt.
- Häll i den mosade blomkålen och potatisen i stekpannan, tillsammans med kryddorna så att allt blandas. Stek i ca 3- 5 minuter och låt svalna.
- Häll blomkålsröran i en bunke och tillsätt kikärtorna. Mosa dem och blanda allt ordentligt. Tillsätt mjölet och testa att forma till bollar. Om de inte håller ihop kan du tillsätta mer mjöl.
- Stek blomkålsbollarna i stekpanna eller grädda i ugnen på 200 grader.
Tomatsåsen:
- Börja med att steka lök och vitlök.
- Häll i de passerade tomaterna och kryddorna.
- Rör om och låt sjuda ett tag.
No Comments