Ett bra sätt att utnyttja alla ingredienser till max är att göra frö/nötmjölk och sedan använda upp pulpan (massan som blir över) efter att du mixat.





Häll tillbaka den silade vätskan i mixern tillsammans med 1 dadel och 1 nypa salt. Mixa tills det blir slätt och sedan är frömjölken klar. Förvara i flaskor i kylskåp och drick upp inom några dagar.
Pulpan som blir kvar kan du antingen sprida ut på ett bakplåtspapper och låta torka i rumstemperatur eller på låg värme i ugnen. I det här receptet använder vi upp den på en gång och då behöver du:
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl chiafrön
- 1 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1 msk kokosolja
- 1 msk valfritt glutenfritt mjöl
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 dl kokande vatten
- 1 msk fiberhusk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, inklusive pulpan. Häll det kokande vattnet och kokosoljan i bunken och blanda ordentligt. Baka sedan ut degen mellan två bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 40 minuter.

No Comments