Godsaker/ Mellanmål

Rosa granolabars med rödbetsjuice och tranbär

beetroot granola bars

Bars är någonting som jag alltid har hemma för att ha som mellanmål och nio gånger av tio så gör jag samma sort. Därför testade jag att variera mig lite och gjorde en ny variant:

Ingredienser:

  • 2 dl hackade valnötter
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl rödbetsjuice (om du inte har en juicepress kan du riva en rå rödbeta på rivjärn och pressa ur vätskan med händerna).
  1. Blanda alla ingredienser förutom rödbetsjuice och tranbär. Sprid ut på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 70 grader i ca två timmar. (Du kan också hoppa över att rosta dem om du tycker att det tar för lång tid).
  2. Häll granolablandningen i en bunke och tillsätt rödbetsjuicen, tranbären och mosa i bananen. Mixa med stavmixer tills det blir slätt nog att forma till bars. Förvara i kylskåp.
2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply