Godsaker/ Smoothies och shots

Eart hour-dessert

eart hour dessert nicecream

På lördag är det Earth hour och jag har funderat så mycket på hur jag skulle kunna göra en vegansk, glutenfri och inte minst god efterrätt på bara svenska ingredienser. Så länge man använder animaliska ingredienser finns det ändå ganska mycket att välja på. Likaså om man ska laga en vanlig maträtt, men en efterrätt blir som sagt svårare. Detta enkla recept krävde alltså en hel del fundering ändå (!).


Resultatet blev en glass på egenplockade bär som jag hade i frysen, med äppelmos (som jag gjorde på egenplockade äpplen som hållit sig jättebra i kylskåpet fram till nu) som sötningsmedel. När jag gör äppelmos så kokar jag helt enkelt bara skalade äpplen i lite vatten tills det blir just en mosig röra, sen silar jag bort vattnet. Jag tillsätter aldrig någonting eftersom jag tycker att det blir sött nog som det är.

Ingredienser:
2 dl frysta blåbär
2 dl frysta hallon
2 msk äppelmos
Björnbär till topping
1. Mixa bären var för sig med 1 msk äppelmos i varje omgång (detta för att kunna lägga glassen i lager sedan). Smaka av ifall du behöver mer äppelmos.
2. Varva glassen i lager och toppa med frysta bär. Klart att servera!

(Om du inte ska servera på en gång är det bäst att förvara glassen i frysen eftersom den smälter snabbt).

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply