Bars/ Godsaker

Glutenfri björnbärspaj som bars

björnbärspaj björnbär glutenfri

Det här receptet är en remake av ett liknande bakverk som jag gjorde år 2017, men som jag dumt nog inte skrev upp receptet på. Därför var jag extra noga med att skriva upp hur jag gjorde den här gången så att det förhoppningsvis inte dröjer två år till innan jag gör om denna. För det är faktiskt extremt sällan som jag gör samma sak mer än två gånger, men den här björnbärspajen (eller barsen) är helt klart värd att göra fler gånger.

Havrelager

 • 4 dl havremjöl
 • 1 dl havregryn
 • 0,8 dl kokosolja
 • 2 tsk vatten
 • 0,5 dl agavesirap
 • 1 nypa salt

Björnbärslager:

 • 4 dl björnbär
 • 1 tsk agavesirap
 • 1 msk kakao
 1. Blanda alla ingredienser i en skål till en deg, den ska bli lätt att forma men samtidigt lite smulig. Dela upp degen i två och placera ut det första lagret i en bakform på bakplåtspapper.
 2. Mosa björnbären med en gaffel. Om du använder frysta björnbär, se till att tina dem i god tid innan! Tillsätt agavesirap och kakao (blir förstås lika gott utan kakao men vill man ha chokladsmak rekommenderar jag att ha i kakaon).
 3. Sprid ut björnbärslagret över degen och tillsätt sedan resten av degen över björnbären. Det här steget kan vara lite trixigt, så testa att platta till degen i händerna först bit för bit, istället för att hälla ut allt på en gång.
 4. Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
björnbärspaj björnbär glutenfri

Om du testar, tagga gärna @veganfoodnow så jag kan se resultatet!

8

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply