Smoothies och shots

Gör egen juice av grönsaker

Istället för att köpa egen juice är det mycket roligare (och godare) att göra egen. Dessutom behövs inga speciella förberedelser, jag tycker att det mesta man slänger i blir gott. Jag använder en juicemaskin när jag gör detta, men man kan också använda en vanlig mixer och sedan sila. Tänk på att inte slänga något av det som blir över! Du kan till exempel använda det i smoothies eller i biffar. Frys in om du inte vill använda på en gång.

Det här receptet är inspirerat av Molly Rustas.

Ingredienser:

  • 2 morötter
  • 2 äpplen
  • 3 cm röd chili
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 3 cm ingefära

Eftersom jag är allergisk mot både morötter och äpplen kokar jag dem innan jag kör dem i juicemaskinen. Om du är lyckligt lottad nog att inte vara det är det förstås enklast att köra dem råa 😉

4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply