Hej!
Jag som står bakom Veganfoodnow heter Matilda och är 29 år. För mig har intresset för matlagning vuxit fram på senare år, mycket på grund av alla mina allergier. Då jag är allergisk mot en hel del (gluten, mjölkprotein, stenfrukter, exotiska frukter och råa morötter för att nämna några) så blir utbudet för vad jag kan äta ganska snävt. Med andra ord är jag en mardröm att bjuda hem på middag (!).
För ungefär fyra år sedan fick jag nog av att känna att det inte fanns något jag kunde äta som fick mig att må bra och det ledde till att jag började experimentera med nya rätter. Oftast blev det inte alls bra i början, men när jag väl fick till något som blev både snyggt att se på och gott att äta väcktes lusten att börja dokumentera maten. Jag började jobba som fotograf redan 2012, men matfotografering var nytt för mig och ett kul område att utforska. Bilderna på rätterna som jag blev stolt över skickade jag till familj och vänner men insåg att det inte var så smidigt i längden – vilket ledde till att jag startade Instagram-kontot Veganfoodnow och den här hemsidan.

Lite fakta om mig:
- Jag började med yoga när jag var 16 men har inte fattat vad det är bra för förrän nu.
- Jag har varit vegetarian sedan jag var 13.
- Jag tränar löpning och sprang mitt första halvmaraton 2016.
- Kaffe och alkohol har aldrig varit något för mig utan det är te och kombucha som gäller.
- Om jag bara fick äta en sak resten av livet skulle jag välja popcorn.
- Hundar är bland det bästa jag vet.