Godsaker

Mjuk pepparkaka – glutenfri och vegansk

Det här receptet är inspirerat av Food Pharmacys recept på mjuk pepparkaka, men veganskt. Förra året var jag väldigt ambitiös och la upp ett julrecept om dagen fram till julafton på min Instagram. Därmed tror jag att jag förbrukade lusten att skapa julrecept för ett antal år framöver… Men det som går snabbt kan jag ändå tänka mig att göra och receptet nedan är ett sådant. (Kräver inte heller att man måste kladda med händerna, vilket ju vanliga hårda pepparkakor gör).

Ingredienser:

Tidsåtgång: ca 30 minuter

 • 1 stor banan
 • 1 dl bovetemjöl
 • 1 dl kokosolja
 • 1 dl hackade valnötter
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk fiberhusk
 • 2 msk pepparkakskrydda
 1. Sätt ugnen på 150 C.
 2. Mosa bananen med en gaffel och blanda med kokosoljan.
 3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.
 4. Häll över smeten i en bakform och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
 5. Känn efter med en sticka – när den är torr inuti är den färdig.
16

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply