Det här receptet kan nog vara ett av mina egna absoluta favoriter genom tiderna. Dessutom är det detta recept som jag fått flest DM om av folk som testat – och de har också älskat det! Jag tycker inte alls att smaken av kikärtor är framträdande utan de smakar bara… ja, gott.
1 förpackning kikärtor (dvs. ca 230 g avrunnen vikt)
2 msk jordnötssmör eller tahini
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ca 20 g hackad mörk choklad
0,5 dl hackade valnötter
7 dadlar
1 nypa vaniljpulver
Ev. agavesirap för sötare smak
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa allting utom valnötterna och chokladen.
3. Tillsätt valnötter och choklad. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
4. Toppa med flingsalt och ev. smält choklad.
2 Comments
Vegan Dalgona Matcha Latte - Veganfoodnow
3 april, 2020 at 11:38[…] Börja med att hälla av kikärtsspadet i en bunke. (Av kikärtorna kan du göra hummus eller varför inte blondies?) […]
Jessica
10 september, 2023 at 14:47Ska kikärtsspadet med?