Godsaker

Glutenfria blondies med choklad

Det här receptet kan nog vara ett av mina egna absoluta favoriter genom tiderna. Dessutom är det detta recept som jag fått flest DM om av folk som testat – och de har också älskat det! Jag tycker inte alls att smaken av kikärtor är framträdande utan de smakar bara… ja, gott.

1 förpackning kikärtor (dvs. ca 230 g avrunnen vikt)
2 msk jordnötssmör eller tahini
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ca 20 g hackad mörk choklad
0,5 dl hackade valnötter
7 dadlar 
1 nypa vaniljpulver
Ev. agavesirap för sötare smak


1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa allting utom valnötterna och chokladen.
3. Tillsätt valnötter och choklad. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
4. Toppa med flingsalt och ev. smält choklad.

11

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vegan Dalgona Matcha Latte - Veganfoodnow
    3 april, 2020 at 11:38

    […] Börja med att hälla av kikärtsspadet i en bunke. (Av kikärtorna kan du göra hummus eller varför inte blondies?) […]

  • Leave a Reply