Bars/ Godsaker/ Mellanmål

Bovetebars med choklad och jordnötssmör

Det här receptet är inspirerat av en av mina Instagram-vänner Olia Melnikova. Jag har egentligen ganska svårt för smaken av bovete men försöker ändå att använda det ibland eftersom det är ett bra glutenfritt alternativ. Till det här receptet testade jag dock att använda helt bovete genom att först blötlägga det under natten och sedan rosta det lätt i en torr stekpanna tills det blev krispigt. På det sättet blev inte bovete-smaken lika framträdande och konsistensen blev perfekt för att ha i bars.

Ingredienser:

  • 1,5 dl helt bovete
  • 25 g mörk choklad
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk agavesirap

Gör såhär:

  1. Börja med att blötlägga bovetet över natten eller minst sex timmar. Skölj av dem på morgonen och rosta i en torr stekpanna eller i ugnen i ca 30 min på 150 C.
  2. Smält sedan de andra ingredienserna i en kastrull på låg värme och tillsätt sedan bovetet. Rör om tills allt har blandats ordentligt.
  3. Häll sedan över allt i en form och ställ in i frysen tills smeten stelnat.
14

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Chokladbollar med bovete – Veganfoodnow
    29 april, 2019 at 10:33

    […] hade en del bovete över efter att ha gjort bovetebarsen och bestämde mig för att använda dem i chokladbollar. Älskar verkligen chokladbollar, de funkar […]

  • Leave a Reply