Godsaker

Chokladbollar med bovete

Jag hade en del bovete över efter att ha gjort bovetebarsen och bestämde mig för att använda dem i chokladbollar. Älskar verkligen chokladbollar, de funkar alltid och oftast kör jag på samma recept när jag gör dem. Därför ändrade jag ingenting i mitt vanliga chokladbollsrecept utan testade bara att lägga till bovetet och det blev jättegott! Bovetet bidrar med lite extra crunch och inte minst är det en bra vegansk källa till protein. I vanliga fall när jag gör chokladbollar efter det här receptet så blir det ungefär 20 st, men den här gången gjorde jag dem extra stora och då blev det ”bara” 10.

Ingredienser: (för ca 20 st)

  • 4 msk kakao
  • 15-20 torkade dadlar
  • 10 msk kokosolja
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl kaffe 
  • 0,5 dl helt och rostat bovete
  1. Mixa dadlar, kokosolja, kakao och kaffe tills det blir en slät smet.
  2. Häll över i en bunke och blanda med kokosflingor, bovete och havregryn. Forma till bollar och rulla i kokosflingor.
  3. Förvaras i kylskåp, de är alltid godast kalla!

10

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply