Godsaker

Veganska och glutenfria brownies och blondies

Om man gillar både brownies och blondies, varför inte testa att göra en blandning av båda? Gott + gott brukar ju bli ännu godare!

Brownies

1 förpackning svarta bönor
2 msk jordnötssmör eller tahini
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ca 20 g hackad mörk choklad
5 dadlar 
1 nypa vaniljpulver
1 msk agavesirap
3 msk kakao

Blondies

1 förpackning kikärtor
2 msk jordnötssmör eller tahini
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ca 20 g hackad mörk choklad
0,5 dl hackade valnötter
7 dadlar 
1 nypa vaniljpulver
Ev. agavesirap för sötare smak


1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa först alla ingredienser till browniesen utom valnötterna och chokladen. Mixa sedan allt till blondiesen. (I varsin skål).
3. Blanda de båda brownie-degen med blondie-degen (blanda försiktigt, det är snyggt att få till en swirl-effekt) och tillsätt valnötter och choklad. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
4. Toppa med flingsalt och ev. smält choklad.

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »