Godsaker

Morotsmuffins med cashewfrosting

cupcakes cashew frosting

Med en vecka kvar till påsk känns det passande med lite färgglada godsaker. Man kan ju inte precis anklaga dessa för att bli snygga (jag äger tyvärr ingen sprits, men ni kan ju föreställa er hur bra det hade sett ut om jag hade haft en…). Däremot blev de goda, även om själva muffinsen hade kunnat smaka mer. Jag kan ju inte provsmaka på något som innehåller råa morötter på grund av min allergi, så detta recept var något av en chansning. Men jag gjorde ungefär såhär:

Ingredienser till morotsmuffinsen:

  • 2 finrivna morötter
  • 3 dl havremjöl
  • 0,5 msk fiberhusk + 6 msk vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kanel
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 8 dadlar
  • 2 msk kokosolja

Ingredienser till cashewfrostingen:

  • 2 dl cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar)
  • 1 dl vatten
  • 7 dadlar
  1. Börja med att blanda fiberhusket med vattnet i en skål (detta är istället för ägg). Låt det stå i ca 10 min.
  2. Mixa alla ingredienser i en skål och smaka av (så länge du inte också är allergisk mot morötter).
  3. Placera ut degen i muffinsformar och ställ in i ugnen på 150 C i ca 30 minuter.
  4. Under tiden, mixa alla ingredienser till cashewfrostingen. Om du vill kan du blanda i till exempel blåbär, gurkmeja eller något annat som ger en snygg färg (jag använde blåbär, gurkmeja och tranbärspulver).
  5. När muffinsen är klara, ta ut dem ur ugnen och låt svalna innan du lägger på frostingen.
2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »