Godsaker/ Kakor

Apple pie cookies

Varför göra en hel äppelpaj när man kan göra små äppelpajskakor, som blir som små äppelpajer? Trots att jag själv inte är speciellt förtjust i äppelpaj så blev de här kakorna faktiskt något av det godaste jag gjort! De smakar så mycket och luktar otroligt gott (förutsatt att man gillar doften av kanel förstås). Och glöm inte att servera dem med vaniljsås till för att det ska bli extra gott.

Kakor

  • 1 äpple
  • 5 dadlar
  • 0,5 dl durramjöl (jag har testat med bovetemjöl också och det funkar)
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hackade valnötter
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 msk agavesirap
  • 0,5 msk kanel
  • 2 msk veganskt smör

Vaniljsås

  • 1 dl cashewnötter (blötlagda i minst två timmar)
  • 5 dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 dl havredryck

Gör såhär:

  1. Börja med att skala äpplet, kärna ur det och riv det på rivjärn. Krama ur lite av vätskan och lägg det rivna äpplet i en bunke.
  2. Blanda i alla de andra ingredienserna förutom valnötterna och mixa till en slät smet.
  3. Tillsätt valnötterna. Forma degen till kakor med fuktade händer, alternativt låt den stå kallt en stund för att den ska bli lättare att forma.
  4. Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till vaniljsåsen och mixa till en slät sås med stavmixer.

4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »