Bröd och fröknäcke

Fröknäcke med grönkål

Oftast när jag gör fröknäcke så gör jag exakt likadant varje gång. Men jag har försökt bli bättre på att variera mig och förra året kom jag på att jag kunde testa att smula ned grönkålschips i fröknäcke-smeten och det blev faktiskt riktigt gott. Det förutsätter förstås att man gör grönkålschips i god tid innan man gör fröknäcket, men har man lite över eller är ute i god tid så är det värt att testa. Jag har dock aldrig testat att ha i grönkålen ”rå”, men det är möjligt att det fungerar bra också.

Ingredienser:

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl sesamfrön
 • 1 dl pumpafrön
 • 0,75 tsk salt
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 msk rapsolja
 • 2 dl kokande vatten
 • ca 30 g grönkål (smula sönder chipsen för att få mindre bitar)

Gör såhär:

 1. Blanda alla torra ingredienser inklusive grönkålen.
 2. Koka upp vattnet och häll i bunken med de andra ingredienserna och blanda ordentligt.
 3. Baka ut mellan två bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter.
21

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply