Bröd och fröknäcke/ Mellanmål

Morotsknäcke

fröknäcke morotsknäcke vegan glutenfritt

Den senaste tiden har jag testat lite olika smaker på fröknäcke, efter att ha gjort samma recept varje gång. Detta med riven morot i blev riktigt bra! Till detta behöver du:

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 fint riven morot
  • 1 msk durramjöl (eller annat valfritt mjöl)
  • 1 msk psylliumfröhusk
  • 1 msk kokosolja (eller annan olja)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kokande vatten
  1. Sätt ugnen på 150 C (gärna lägre om du orkar vänta)
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Riv moroten fint på rivjärn. Krama ur så mycket vatten som möjligt.
  4. Blanda alla ingredienser och tillsätt det kokande vattnet och oljan.
  5. Rör runt tills smeten har blivit fast och häll ut den på ett bakplåtspapper.
  6. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper med hjälp av en kavel.
  7. Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills det blivit krispigt. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
9

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply