Den senaste tiden har jag testat lite olika smaker på fröknäcke, efter att ha gjort samma recept varje gång. Detta med riven morot i blev riktigt bra! Till detta behöver du:
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl pumpafrön
- 0,5 dl chiafrön
- 1 fint riven morot
- 1 msk durramjöl (eller annat valfritt mjöl)
- 1 msk psylliumfröhusk
- 1 msk kokosolja (eller annan olja)
- 0,5 tsk salt
- 2 dl kokande vatten
- Sätt ugnen på 150 C (gärna lägre om du orkar vänta)
- Blanda alla torra ingredienser.
- Riv moroten fint på rivjärn. Krama ur så mycket vatten som möjligt.
- Blanda alla ingredienser och tillsätt det kokande vattnet och oljan.
- Rör runt tills smeten har blivit fast och häll ut den på ett bakplåtspapper.
- Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper med hjälp av en kavel.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills det blivit krispigt. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
No Comments