Godsaker

Brownies med svarta bönor

Det är nog ingen nyhet direkt att det funkar riktigt bra med svarta bönor i brownies. Däremot tycker jag att de flesta recept verkar innehålla ägg eller olika äggersättningar. Jag vill ju ha det så enkelt som möjligt när jag bakar så därför knåpade jag ihop det här receptet. Helt utan gluten, ägg och mejeriprodukter! Det krävs inte heller någon extra vätska i dessa – de blir inte torra.

1 förpackning svarta bönor
2 msk jordnötssmör eller tahini
1 nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
ca 20 g hackad mörk choklad
5 dadlar 
1 nypa vaniljpulver
1 msk agavesirap
3 msk kakao

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa allting utom chokladen.
3. Tillsätt choklad. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
4. Toppa med flingsalt och ev. smält choklad.

16

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply