Godsaker/ Kakor

Chocolate chip cookies av kikärtor

Kikärtskakor kanske inte låter så himla spännande men det blir förvånansvärt gott, jag lovar! Gillar man inte smaken av kikärtor borde man dock undvika att ha kikärtsmjöl som jag hade, då det ju ger lite extra mycket smak av kikärtor. Jag kan tänka mig att det blir ännu godare med ett mjöl som har en lite mer neutral smak som durramjöl eller havremjöl. Det här receptet ger ca 10 kakor beroende på hur stora man gör dem och förvaras bäst i kylskåp.

 • 1 förpackning kikärtor
 • 1 dl valfritt mjöl (jag använde kikärtsmjöl)
 • 3 msk kokosolja
 • 7 dadlar
 • 1 msk agavesirap
 • 1 tsk bakpulver
 • 30 g mörk choklad (hackad)

Gör såhär:

 1. Mixa alla ingredienser förutom chokladen.
 2. Tillsätt chokladen och ställ smeten kallt en stund.
 3. Sätt ugnen på 150 C.
 4. Ta ut smeten och forma till kakor (det blir ca 10 st) och lägg på bakplåtspapper.
 5. Grädda i ugnen i ca 20 min.
22

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply