Maträtter

Glutenfri pizza på kikärtsmjöl

kikärtspizza chickpea pizza crust

Jag vet inte hur många olika sorters glutenfria pizzabottnar jag experimenterat med genom åren, men det är många. Ingen har hittills blivit särskilt lyckad och att jag är ett stort fan av att göra recept så enkla och med så få ingredienser som möjligt gör inte saken lättare. För såhär är det, om jag tittar på ett recept och ser att det ska jäsas och knådas med händerna så skippar jag det vanligtvis direkt… Det här receptet är däremot en glutenfri vegansk pizzadeg helt utan jäst och kladd!

kikärtspizza chickpea pizza crust

För två medelstora pizzor behöver du:

  • 6 dl kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna i en skål och låt svälla i ca 10 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. När degen har svällt (den ska vara lös, så tillsätt inte mer mjöl) kan du använda en sked för att dela upp den i två delar. Klicka ut på bakplåtspapper (en plåt för varje pizza) och använd baksidan av skeden för att sprida ut degen till en pizza.
  3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pizzan har blivit lagom krispig. Under tiden kan du förbereda det du vill toppa pizzan med, jag använde grönkålspesto, lök, tomat, sparris, zucchini och oliver.
33

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply