Tomatsoppa är en klassisk lunchrätt hemma hos mig. Det går snabbt och kräver inte särskilt mycket arbete – helt enkelt den perfekta lunchen.
Till ca 4 portioner:
1 schalottenlök (eller vanlig gul lök)
1 vitlöksklyfta
Ca 3 cm röd chili (eller mer om du gillar när det är starkt)
Ca 1 cm ingefära (samma här, ta mer om du gillar hetta)
Saften av 1/2 lime
5 dl vatten
1 förpackning kokosmjölk
1 förpackning krossade eller passerade tomater
1 tsk salt
Svartpeppar
1 msk kokossocker (valfritt)
Till topping:
Champinjoner
Ruccola eller koriander
Mungbönsgroddar
- Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i kokosolja.
- Blanda med de andra ingredienserna och mixa allting slätt. Låt soppan sjuda ett tag tills den blir varm.
- Häll upp i soppskål och dekorera med skivade champinjoner, groddar och ruccola (eller koriander om du inte är som mig och tycker det smakar tvål).
No Comments