Maträtter

Tomatsoppa med mungbönsgroddar och champinjoner

tomatsoppa vegan soup groddar champinjoner

Tomatsoppa är en klassisk lunchrätt hemma hos mig. Det går snabbt och kräver inte särskilt mycket arbete – helt enkelt den perfekta lunchen.

Till ca 4 portioner:

1 schalottenlök (eller vanlig gul lök)

1 vitlöksklyfta

Ca 3 cm röd chili (eller mer om du gillar när det är starkt)

Ca 1 cm ingefära (samma här, ta mer om du gillar hetta)

Saften av 1/2 lime

5 dl vatten

1 förpackning kokosmjölk

1 förpackning krossade eller passerade tomater

1 tsk salt

Svartpeppar

1 msk kokossocker (valfritt)

 

Till topping:

Champinjoner

Ruccola eller koriander

Mungbönsgroddar

 

  1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i kokosolja.
  2. Blanda med de andra ingredienserna och mixa allting slätt. Låt soppan sjuda ett tag tills den blir varm.
  3. Häll upp i soppskål och dekorera med skivade champinjoner, groddar och ruccola (eller koriander om du inte är som mig och tycker det smakar tvål).
1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply