Maträtter

Biskvier med smak av kaffe och apelsin

biskvier vegan glutenfri apelsin kaffe

Ärligt talat så har jag själv aldrig smakat på ”riktiga” biskvier med mandelmassa i så jag har inget att jämföra med men jag hoppas att dessa är minst lika goda.

För ca 20 st små biskvier behövs:

Bottenlager:

  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 7 dadlar
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kokosolja

Fyllning:

  • 15 dadlar
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kaffe
  • 2 msk pressad apelsinjuice

Topping:

  • 2 rutor (ca 20 gram) mörk choklad (jag använde 86 % kakaohalt)
  1. Börja med att mixa mandeln och valnötterna till bottenlagret tills det blir som mjöl. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills det blir en smet. Rulla till bollar och platta till dem. Förvara i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen och placera ut över bottenbitarna med hjälp av en sked. Smeten kan vara ganska kladdig så du kan med fördel låta den stå kallt en stund först.
  3. Låt biskvierna stå i frysen ca 30 minuter så de hinner kallna innan chokladlagret ska på, annars stelnar inte chokladen.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad och rulla biskvierna tills de är helt täckta.
  5. Förvara i kylskåp eller frys.
biskvier vegan glutenfri apelsin kaffe

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »