Bars/ Godsaker

Muesli bars with chocolate cover

dsc_8840Müsli-bars

  • 25 g mandlar
  • 25 g valnötter
  • 25 g solrosfrön
  • 25 g pumpakärnor
  • 25 g linfrö
  • 25 g sesamfrön
  • 25 g kokosflingor
  • 25 g mörk choklad minst 70%
  • 3 matskedar kokosolja
  • 2 matskedar jordnötssmör
  • 1 msk chiafrön
  • ½ tesked vaniljpulver
  • 1 tesked malen kanel
  • 50 g mörk choklad minst 70% till garnering

 

Blanda chiafröna med 3 msk varmt vatten i en liten skål och låt stå ca 10 minuter. (Detta är för att få allting att hålla ihop bättre). Mixa alla ingredienserna, bred ut smeten på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna, smält chokladen i vattenbad och häll över smeten. Skär upp till bars och förvara i frysen!

 

Muesli bars

  • 25 g almonds
  • 25 g walnuts
  • 25 g of sunflower seeds
  • 25g pumpkin seeds
  • 25 g of flaxseed
  • 25g sesame seeds
  • 25g desiccated coconut
  • 25 g dark chocolate 70%
  • 3 tablespoons of coconut oil
  • 2 tablespoons peanut butter
  • 1 tablespoon chia seeds
  • ½ teaspoon vanilla powder
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 50 g dark chocolate 70% for garnish

 

Mix the chia seeds with 3 tablespoons of water in a small bowl and leave it for about 10 minutes. (This is to make it hold together better). Blend all the ingredients in a blender, spread it out on a greaseproof paper and put in the oven (347 F) for 15-20 minutes. Let it cool down, melt the chocolate and pour it over the bars. Cut in pieces and store in the freezer!

 

 

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »