Müsli-bars
- 25 g mandlar
- 25 g valnötter
- 25 g solrosfrön
- 25 g pumpakärnor
- 25 g linfrö
- 25 g sesamfrön
- 25 g kokosflingor
- 25 g mörk choklad minst 70%
- 3 matskedar kokosolja
- 2 matskedar jordnötssmör
- 1 msk chiafrön
- ½ tesked vaniljpulver
- 1 tesked malen kanel
- 50 g mörk choklad minst 70% till garnering
Blanda chiafröna med 3 msk varmt vatten i en liten skål och låt stå ca 10 minuter. (Detta är för att få allting att hålla ihop bättre). Mixa alla ingredienserna, bred ut smeten på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna, smält chokladen i vattenbad och häll över smeten. Skär upp till bars och förvara i frysen!
Muesli bars
- 25 g almonds
- 25 g walnuts
- 25 g of sunflower seeds
- 25g pumpkin seeds
- 25 g of flaxseed
- 25g sesame seeds
- 25g desiccated coconut
- 25 g dark chocolate 70%
- 3 tablespoons of coconut oil
- 2 tablespoons peanut butter
- 1 tablespoon chia seeds
- ½ teaspoon vanilla powder
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 50 g dark chocolate 70% for garnish
Mix the chia seeds with 3 tablespoons of water in a small bowl and leave it for about 10 minutes. (This is to make it hold together better). Blend all the ingredients in a blender, spread it out on a greaseproof paper and put in the oven (347 F) for 15-20 minutes. Let it cool down, melt the chocolate and pour it over the bars. Cut in pieces and store in the freezer!
1
No Comments