Godsaker/ Kakor

Quinoakakor – veganska, glutenfria och sockerfria

quinoa kakor vegan glutenfri

Första gången jag testade quinoa var för nio år sedan och då gillade jag det inte alls. Nu tycker jag att det funkar bra att ha i biffar eller kakor, men att äta som det är, rätt upp och ner, är fortfarande ingen favorit… Quinoa är dock väldigt nyttigt så jag försöker äta det då och då och i de här kakorna passar det perfekt.

quinoa kakor vegan glutenfri

Ingredienser:

  • 1 dl kokt vit quinoa
  • 1 dl jordnötssmör
  • 7 dadlar
  • 1 ruta mörk choklad (hackad)
  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser och ställ smeten kallt ett tag.
  3. Sätt ugnen på 180 grader, ta ut smeten och forma den till kakor.
  4. Lägg kakorna på bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20-30 min
23

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply