Maträtter

Kikärtsbiffar med tzatziki och zucchini

vegan glutenfri zucchini kikärtsbiffar
vegan glutenfri zucchini kikärtsbiffar

De här biffarna är faktiskt baserade på de veganska prinskorvarna i det här receptet men i en annan form. För att göra den här rätten behöver du:

Kikärtsbiffar:

  • 3 msk chiafrön, 1 msk fiberhusk, 2 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl förkokta kikärtor
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 msk citronsaft
  • Svartpeppar
  • Kokosolja (går även bra att steka i annan olja)

Tzatziki:

  • 1 förpackning med vegansk creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • 1/2 gurka

2 zucchini

Gör så här:

  1. Skiva zucchinin i centimeter-tjocka skivor och salta den för att få ur vätska. Låt stå ca 30 min.
  2. Koka upp 2 dl vatten och blanda med chiafrön och fiberhusk (ett så kallat chiaägg). Låt stå ca 10 minuter. Blanda sedan alla ingredienser och mixa. Låt smeten stå kallt ett tag.
  3. Blanda alla ingredienser till tzatzikin och riv i gurka med juliennestrimlare eller skär i smala bitar med kniv.
  4. Pensla zucchinin med olivolja och ställ in i ugnen på 180 grader i ca 30 min.
  5. Ta ut kikärtssmeten ur kylskåpet, forma till biffar och stek i stekpanna.
  6. När zucchinin är färdig, toppa eventuellt med rostad vitlök.

6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »