Bars/ Godsaker

Veganska Lion Bars

Jag vet inte hur många olika veganska varianter av Snickers som jag har sett, men inte några av Lion Bars. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att testa det men jag hade inte en aning om vad jag gett mig in på. Listan på ingredienser blev låååång och det blev väldigt många olika steg. Gott blev det såklart i alla fall och dessutom blev de riktigt snygga! Säkert går det att förenkla receptet och förbättra det men än så länge ser det ut såhär:

Botten:

  • 4 dl havremjöl
  • 1 msk vatten
  • 0,8 dl kokosolja
  • 2 msk agavesirap

Kokoslager:

  • 3 dl kokosmjöl (eller mixade kokosflingor)
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk havredryck

Dadel-lager

  • 2 dl dadlar
  • 0,5 dl havredryck
  • 2 msk nötsmör eller tahini

Chokladlager:

  • 0,5 dl kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 dl helt rostat bovete
  1. Börja med att blötlägga bovetet över natten, alternativt koka det en stund och sedan skölja i kallt vatten. Eller skippa det om det låter för omständigt. Rosta sedan bovetet en stund i ugnen eller stekpanna tills det blir helt torrt och lagom knaprigt.
  2. Blanda ingredienserna till botten och sprid ut på bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 150 C i ca 20 minuter.
  3. Fortsätt under tiden med att blanda ingredienserna till kokoslagret och mixa sedan ingredienserna till dadel-lagret.
  4. När bottenlagret är färdigt, låt det svalna och sprid sedan ut kokoslagret och dadel-lagret. Ställ in i frysen och låt stelna.
  5. Rör under tiden ihop chokladlagret i en kastrull och tillsätt bovetet.
  6. Ta ut ur frysen och skär till bars. Doppa sedan i chokladen och låt stelna. Förvara i kylskåp.
7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply