Godsaker/ Kakor

Hallongrottor

veganska glutenfria hallongrottor

 

veganska glutenfria hallongrottor

Jag har sett många olika varianter på veganska och glutenfria hallongrottor men inget som har känts helt hundra. De här blev dock riktigt goda och en klar favorit som jag redan gjort flera gånger!

Kakorna

2 dl havregryn (eller havremjöl)

2 dl mandel (eller mandelmjöl)

1 msk psylliumhusk

0,5 tsk bakpulver

1 krm salt

5 dadlar

2 msk jordnötssmör

2 msk havredryck

0,5 dl kokosolja

 

Sylt

1 dl hallon (färska eller frysta)

0,5 dl vatten

1 nypa agavesirap eller 1 dadel

1 msk chiafrön

 

  1. Sätt ugnen på 150 C. Mixa havregryn och mandel till mjöl. Börja med att blanda alla torra ingredienser till kaksmeten. (Eller blanda allt på en gång, jag har testat det med och det funkade fint). Mixa sedan de andra ingredienserna och rör ned i den torra blandningen. Blanda ihop med en sked och forma sedan till kakor som du lägger på bakplåtspapper. Tryck försiktigt in mitten på varje kaka så att det blir ett hål. Ställ sedan in i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Medan kakorna är i ugnen är det dags att göra sylten. Koka upp vattnet med hallonen i och låt koka i ca fem minuter. Mosa hallonen och häll i chiafröna samt agavesirap/ dadel. Mixa tills det blir en jämn sylt och låt svalna.
  3. När kakorna är klara behöver de svalna helt innan du häller i sylten. Förvaras i kylskåp.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »