Maträtter

Veganska biffar med morötter, broccoli och kikärtor

veganska biffar glutenfritt

När jag börjar experimentera med att ta fram ett nytt recept vet jag oftast exakt vad jag är ute efter. De här biffarna har jag gjort många olika varianter på utan att bli nöjd eftersom det har varit svårt att få dem att hålla ihop vid stekning. Den här gången blev de dock riktigt bra, inte perfekta, men bra nog för att jag ska vilja dela med mig av receptet:

veganska biffar glutenfritt

Ingredienser för ca 30 st:

  • 1 broccolibukett
  • 1 förpackning förkokta kikärtor
  • 2 finrivna morötter
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök (finhackad)
  • 1 pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 msk fiberhusk + 6 msk vatten
  • 1 dl glutenfri panko
  • 0,5 dl potatismjöl
  1. Börja med att koka broccolin ett par minuter tills den blir mjuk.
  2. Blanda fiberhusket med varmt vatten och låt svälla.
  3. Riv morötterna fint och krama ur vätskan.
  4. Häll av vattnet från broccolin, låt den svalna och krama ur vätskan.
  5. Blanda alla ingredienser förutom fiberhusket, pankon och potismjölet och mixa tills det blir slätt.
  6. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda. Smaka av för att se om du behöver tillsätta mer kryddor.
  7. Låt smeten stå svalt en stund för att den ska bli lättare att forma till biffar.
  8. Ta ut smeten och forma till tunna biffar, ca 1 cm tjocka. Stek i olja tills de blir krispiga och får en fin stekyta.
veganska biffar glutenfritt
35

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply