Godsaker/ Kakor

Vegansk och glutenfri kaka

kikärtsblondies kladdkaka bönkaka

…Eller vad man nu ska kalla denna? Känns ju inte riktigt som en kaka, men inte som bars eller någon sorts bakelse heller. Hur som helst, jag har länge velat testa att göra kikärtsblondies men kom på att jag ville testa att ha ett lager till på. Sagt och gjort, såhär blev det:

Ingredienser:

Kikärtslager:

  • 1 förpackning förkokta kikärtor
  • 3 msk agavesirap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl jordnötssmör

Bönlager:

  • 1 förpackning förkokta svarta bönor
  • 7 dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 4 msk jordnötssmör
  • 3 msk kakao
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa alla ingredienser till kikärtslagret och häll i en form klädd i bakplåtspapper.
  3. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Mixa alla ingredienser till bönlagret. Om kokosoljan och jordnötssmöret stått kallt och blivit hårt kan du smälta det på låg värme i en kastrull först.
  5. Ta ut kikärtslagret när det fått en lätt gyllenbrun yta och låt svalna.
  6. Bred ut bönlagret över kikärtslagret och ställ in i frysen i ca trettio minuter eller tills det stelnat ordentligt. Förvaras sedan i kylskåp.
kikärtsblondies kladdkaka bönkaka

4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »