Maträtter/ Soppa

Vegansk Tom kha gai

Man kan ju inte annat än älska enkla soppor. Är de dessutom matiga, enkla att göra och inte minst goda blir det knappast bättre. Jag hade faktiskt aldrig gjort en Tom kha gai innan, men det blev riktigt bra! Om man nu kan kalla denna soppa för en Tom kha gai… Det är i alla fall en variant av den. Och förstås vegansk. En vanlig innehåller kyckling, hönsbuljong och fisksås. De ingredienserna är hur som helst lätta att byta ut.

Du behöver knappt lägga ner 30 minuter på att slänga ihop denna. Gör såhär:

Vegansk Tom kha gai

  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk hackade limeblad
  • 0,5 tsk torkat citrongräs
  • 125 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 0,5 färsk röd chili
  • 280 g Oumph (jag använde Thyme & Garlic) eller liknande
  • 2 msk riven ingefära
  • 0,5 lime
  1. Ta fram all Oumph och låt den tina.
  2. Börja med att skölja av och hacka morötter och champinjoner tunt.
  3. Riv ingefäran och finhacka chilin.
  4. Koka upp kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt limeblad och citrongräs.
  5. Tillsätt morötter, ingefära och chili.
  6. Stek Oumph och champinjoner och tillsätt sedan i soppan.
  7. Låt sjuda tills morötterna mjuknat.
  8. Smaka av med lime. Färdigt att servera!
6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Translate »